Kegelove Vezbe

Nije retkost da se do nekih otkrica dodje sasvim slucajno ili da se nesto zamisli sa nekom odredjenom svrhom - a onda ispadne da postoje i sporedni efekti koji su takodje vrlo zanimljivi i veoma korisni. Takav je slucaj i sa Kegelovim vezbama. Njih je cetrdesetih godina proslog veka popularizovao ginekolog akuser Arnold Kegel, a svrha tih vezbi bila je da pomognu zenama koje su imale problem inkontinencije besike (nekontrolisano mokrenje) - problem koji se cesto javlja kod zena nakon porodjaja. Pacijentkinje koje su vezbale, zaista su se resile problema, a onda su shvatile da te vezbe imaju jos jedan efekat i o tom efektu obavestile dobrog doktora. Sporedan efekat Kegelovih vezbi bio je da su pacijentkinje lakse i intenzivnije dozivljavale orgazam.

O cemu se radi? Kegelove vezbe su vezbe za pubicne misice (misice vaginalnog dela). Ove misice u svom telu mozete locirati tako sto cete pokusati da, kad sledeci put budete mokrile, prvo zadrzite, a zatim pustite mlaz, i to ne stezuci ni stomak, ni butine, ni guzu. Ako vam to uspe, locirale ste o kojim se misicima radi. To su isti oni misici koji se grce u toku orgazma. Vezbanjem, oni postaju bolje prokrvljeni i jaci, pa njihovo grcenje u toku orgazma proizvodi snazniji i cesto dugotrajniji osecaj. Plus, ojacanim pubicnim misicima moguce je i partneru pruziti vece zadovoljstvo.

Osnovna Kegelova vezba je veoma jednostavna: stegnete pubicne misice, drzite stisak deset sekundi, a zatim ih opustite. Preporucuje se da se vezba ponovi deset puta, tri puta dnevno (ukupno vezbanje: pet minuta dnevno). Nije vam potrebna nikakva oprema, niti ce bilo ko znati da vezbate - vezbu je moguce izvoditi dok stojite u liftu, cekate u redu u samoposluzi, dok cekate da se upali zeleno svetlo na semaforu, dok cekate da vam se ukljuci kompjuter, da prodju reklame i pocne film, dok perete zube... Efekti ove vezbe primetni su vec nakon mesec dana redovnog vezbanja.

Istu ovu vezbu mogu da praktikuju i muskarci, i to podjednako neprimetno. Rade je na isti nacin kao i zene, stezanjem i opustanjem pubicnih misica (mogu ih locirati na isti nacin kao i zene, zaustavljanjem mokrenja). Kod muskaraca vezba ne dovodi do jaceg orgazma, ali veoma uspesno resava problem prerane ejakulacije (opet, na zadovoljstvo i muskarca i zene).

Pet minuta vezbanja dnevno, i to vezbe za koju vam ne treba ni posebna oprema ni slobodno vreme - i dobijate intenzivniji seksualni zivot i intenzivnije zadovoljstvo. Vecu nagradu za manji trud tesko da bi bilo moguce naci.

Izvor: EROTIC SHOP "VASI SNOVI"
Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.